Share
Avidenz

Nyhedsbrev 03. May 2024

Det er blevet nemmere at anmelde arbejdsulykker


Nye ensrettede regler for anmeldelse af arbejdsulykker trådte i kraft den 1. juli 2022. Ændringerne gør det meget lettere at finde ud af for arbejdsgiverne.

Førhen skulle man forholde sig til tre forskellige kriterier og tre forskellige frister for anmeldelse af arbejdsulykker. Fremover er det de samme kriterier uanset, om der anmeldes arbejdsulykker til arbejdsskadeforsikringsselskaberne eller til Arbejdstilsynet. Alle arbejdsulykker anmeldes på samme måde i det elektroniske anmeldesystem EASY på virk.dk. Samtidig er anmeldefristen blevet ensrettet, så alle ulykker skal anmeldes senest 14 dage efter første fraværsdag fra sædvanligt arbejde ud over tilskadekomstdagen.

Indberetning ved ingen fravær
Det er vigtigt at være opmærksom på, at selv om ulykken ikke har medført fravær, skal den – hvis det forventes, at den kan medføre erstatningsberettigende følger pga. mén - også anmeldes. Når I indberetter, skal der under forventet fravær angives ”Fravær < 1 dag”.

Undersøg ulykken
En ting er at indberette en arbejdsulykke, men husk også hurtigst muligt at få undersøgt ulykken. Det er vigtigt at få afdækket baggrunden for ulykken og at identificere, hvor sikkerheden skal forbedres for at undgå, at ulykken gentager sig.

Forebyg, og undgå ulykker
Det aller bedste er selvfølgelig at være på forkant og forebygge, at ulykkerne overhovedet sker. Hos Avidenz arbejder vi netop for at skabe et sikkert arbejdsmiljø og god trivsel. Har I spørgsmål eller ønsker vores hjælp til en konkret opgave, så kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk.

Velkommen til Jesper


Endnu en gang har vi budt velkommen til en ny medarbejder for at følge med den store efterspørgsel på vores ydelser inden for arbejdsmiljø. Vi har nemlig for nyligt ansat Jesper Klevang som arbejdsmiljøkonsulent, og han bliver kundeansvarlig for en række af vores kunder i Sønderjylland.

Jesper har arbejdet med arbejdsmiljø i de sidste 16 år bl.a. som arbejdsmiljøkonsulent og som tilsynsførende hos Arbejdstilsynet.

Jesper er uddannet fysioterapeut og har, som konsulent, arbejdet inden for det sundhedsfaglige område de sidste 8 år. Han kommer til at indgå i gruppen af vores specialister inden for områderne ergonomi og sundhed, hvilket bl.a. omfatter ergonomi på kontor, produktion, lager m.m.. Og på sundhedsområdet drejer det sig om høretests, sundhedstjek og helbredskontrol af natarbejdere samt undervisning og træningsprogrammer.

Udover at være uddannet fysioterapeut er Jesper uddannet som tømrer, og han bliver også en del af de konsulenter, der rådgiver inden for bygge/anlæg. Jesper bliver fremover også en af vores undervisere på de arbejdsmiljøuddannelser, vi udbyder.

Vi er rigtig glade for, at Jesper er blevet en del af vores stærke team, og vi er sikre på, at han bliver en stor gevinst for både vores kunder og Avidenz.

Nye bekendtgørelser om tekniske hjælpemidler

Den 1. juli 2022 trådte nye bekendtgørelser om anvendelse og indretning af tekniske hjælpemidler i kraft. Bekendtgørelserne er blandt andet ændret for at opdatere og forenkle de gældende regler på området.

Vi vil her give en kort information om de ændringer, som vi mener er mest relevante for de områder, vi oftest rådgiver inden for.

Primært ændringer i anvendelsesbekendtgørelsen
Det er primært i anvendelsesbekendtgørelsen, at der er sket ændringer. Den nye anvendelsesbekendtgørelse indeholder en sammenskrivning fra 5 bekendtgørelser, så der i videst muligt omfang gælder de samme regler på disse områder som for tekniske hjælpemidler generelt.

De 5 bekendtgørelser, der så er ophævet, vedrører hejseredskaber og spil, centrifuger, førerværn til traktorer, tømning mm. af spånsiloer og opstilling af byggepladselevatorer.

Foruden ovennævnte sammenskrivning i den nye anvendelsesbekendtgørelse er enkelte bestemmelser nu ophævet eller ændret. Eksempelvis skal kraner, der anvendes udendørs, fremadrettet have et 10-års eftersyn hvert 10. år, og ikke som i dag kun et 10-års eftersyn efter de første 10 år. Ændringen skal dermed sikre, at også ældre kraner kan anvendes sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Det er afslutningsvis væsentligt at bemærke, at det nu er blevet tydeliggjort, at alle tekniske hjælpemidler skal have et eftersyn mindst hver 12. måned, medmindre fabrikantens brugsanvisning eller andre forhold ved det tekniske hjælpemiddel kræver noget andet.

Indretningsbekendtgørelsen 
Som følge af ændringen af anvendelsesbekendtgørelsen er der foretaget konsekvensrettelser i indretningsbekendtgørelsen, og enkelte bestemmelser er flyttet mellem de to bekendtgørelser.


Vil I læse mere om de 2 bekendtgørelser, finder I link til dem herunder:

Anvendelse af tekniske hjælpemidler - Bekendtgørelse 428 - 2022
Indretning af tekniske hjælpemidler - Bekendtgørelse 429 - 2022

www.avidenz.dk  | Kontakt


Email Marketing by ActiveCampaign