Share

Se nyhedsbrevet online her

Avidenz

Nyhedsbrev - 03. May 2024

Cobots kræver CE-mærkning


Flere og flere industrivirksomheder benytter sig af de såkaldte Cobots. Det er de små robotter, der kan arbejde side om side med mennesker. Gevinsterne er mange, men det er væsentligt at være opmærksom på sikkerheden og sørge for, at enhver arbejdsstation med Cobots bliver korrekt CE-mærket.

Gevinsterne ved at implementere Cobots er som regel hurtig implementering, pladsbesparelse i produktionen, øget produktivitet og at være fri for store, dyre sikkerhedsafskærmninger. En undersøgelse, som Teknologisk Institut har foretaget, viser desuden, at de samarbejdende robotter også har en positiv afsmitning på arbejdsglæden ude i produktionsvirksomhederne. Dermed bliver de også et parameter i forhold til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Installation af Cobots kræver CE-mærkning

Da robotterne er forholdsvis nemme at implementere, er der flere virksomheder, der selv installerer og integrerer dem i produktionen. Men det er vigtigt at vide, at det stiller krav om CE-mærkning, når selv de mindste robotter får værktøj på eller integreres på produktionslinjerne. For selvom de enkelte Cobots er CE-mærkede og som udgangspunkt er sikre at arbejde ved siden af, så kan det sikkerhedsbillede hurtigt ændre sig, hvis robotten for eksempel udstyres med et værktøj eller sættes til at flytte skarpe emner rundt i hovedhøjde. Derfor skal enhver løsning og installation af en Cobot på en produktionslinje CE-mærkes.

Ifølge Maskindirektivet er det robotintegrators ansvar at sikkerheden omkring robotterne er i orden.

Tænk sikkerhed fra starten

Teknologisk Institut vurderer, at det ofte er i overgangen fra test og forsøg med robotten til egentlig produktion, at sikkerhedsbristen opstår. 

Det er vigtigt at være opmærksom på at tænke sikkerheden ind helt fra starten og foretage den første risikovurdering, så snart I kender robottens første bevægelse, uanset om der er tale om en Cobot eller en selvkørende transportrobot. 

Du finder link til hele artiklen fra Teknologisk Institut her


Få hjælp til CE-mærkning

Hos Avidenz har vi stor erfaring i at hjælpe virksomheder med CE-mærkning af maskiner og maskinanlæg. Vi foretager en risikovurdering, udarbejder teknisk dokumentation (teknisk dossier) og giver mulige sikringsløsninger.

Læs mere om CE-mærkning, og hvad vi tilbyder her

Gør kemisk risiko-vurdering (APV) let


Alle virksomheder skal udarbejde en kemisk risikovurdering for de arbejdsprocesser, hvor der indgår eller udvikles farlig kemi. Det kan være en omfattende og uoverskuelig proces, men vi har værktøjet, der gør det hele mere overskueligt samt lettere tilgængeligt og operationelt i dagligdagen fremover.
 

I det digitale system, SOSWEB, finder I nemlig blandt andet et hjælpeskema til den kemiske risikovurdering. I stedet for at give en lang beskrivelse af systemet, har vi produceret en lille video, hvor vores konsulent, René, fortæller om nogle af de væsentligste fordele, I får ved at anvende SOSWEB til jeres kemiske risikovurdering.

Se videoen ved at klikke her eller på billedet herunder.

Kemisk APV i SOSWEB

Noget af det René fortæller om er følgende fordele/muligheder:

  • Opret tydelige og overskuelige instruktioner på jeres kemiske produkter

  • Print en samlet planche for alle jeres kemiske instruktioner i A3-format, som I kan hænge op i virksomheden

  • Hent instruktionerne på mobil/tablet via tilhørende app


Sidstnævnte er især en stor fordel, hvis I har udekørende medarbejdere. De kan let og hurtigt finde instruktionerne på deres telefon eller tablet.



Kontakt os

Kontakt os på 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om SOSWEB eller på anden vis ønsker hjælp til jeres kemiske APV.

Læs mere om SOSWEB her

Suppleringskurser om arbejdsmiljø, forår 2023


Foruden den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse tilbyder vi også forskellige suppleringskurser, som I kan anvende til jeres kompetenceudvikling. Kurserne handler naturligvis om arbejdsmiljø og sikkerhed, og vi har planlagt de kurser, vi udbyder på hold i første halvdel af 2023.

Det drejer sig om følgende:

Bliv sagkyndig i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler
Læs mere om kurset, og tilmeld dig her

Bliv ajourført på arbejdsmiljøet
Læs mere om kurset, og tilmeld dig her

Tilmeld dig allerede nu, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Planlæg jeres eget kursus

Er ovenstående kurser ikke lige det, du står og mangler, så husk, at vi også tilbyder interne virksomhedskurser kun for jeres medarbejdere. Her er I selv med til at bestemme og planlægge indholdet, som kan være stort set alt inden for arbejdsmiljø og sikkerhed.

Læs mere her.



Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller andet på telefon 66 17 34 55 eller på mail info@avidenz.dk

Sortering af affald på arbejdspladsen


Snart skal vi også sortere husholdningslignende affald på arbejdspladsen.

Fra den 31. december 2022 bliver det et krav, at arbejdspladser sorterer husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger. Reglerne skal sikre, at vi sorterer vores affald i endnu højere grad – også når vi er på arbejde. 

3 gode grunde til, at vi skal sortere husholdningslignende affald:

  1. Det er godt for klimaet

  2. Bedre brug af ressourcerne

  3. Det er et krav

Læs mere i denne information fra Miljøstyrelsen

www.avidenz.dk  | Kontakt


Email Marketing by ActiveCampaign